Somers wil bijkomende informatie over Leuvense moskee Al Ihsaan

In 2019 kwam de Al Ihsaanmoskee in Leuven in opspraak omdat er een salafistische imam tewerkgesteld zou zijn. Daarnaast waren er ook ophefmakende preken terug te vinden op de website.

De bevoegde Vlaamse minister besloot eind 2019 om de erkenning van de moskee niet in te trekken, maar plaatste ze wel onder verhoogd toezicht. Vlaams parlementslid en ondervoorzitter van N-VA Lorin Parys: “Zowel de stad Leuven als de Moslimexecutieve moet een halfjaarlijks rapport voorleggen en relevante tussentijdse ontwikkelingen moeten gemeld worden. Uit het antwoord op mijn schriftelijke vraag nr. 362 van 16 september 2020 bleek dat de minister wegens de coronacrisis de termijn voor het indienen van het rapport verlengd had tot 11 december 2020.” Het parlementslid wil van minister Somers weten of de rapporten nu al ontvangen zijn.

Minister Somers in een schriftelijk antwoord: “Mijn administratie, met name het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB), ontving nog maar recent (in de maand december 2020) de rapporten van de stad Leuven, de provincie Vlaams-Brabant en het Executief van de Moslims in België in het kader van het verscherpt toezicht op de Leuvense erkende Al Ihsaanmoskee.”

De administratie van Somers is momenteel bezig met de grondige analyse van deze rapporten, waarbij ook aanvullende inlichtingen en verduidelijkingen worden opgevraagd bij de opstellers van de rapporten. Somers tot slot: “Zodra mijn administratie haar analyse van de rapporten heeft gefinaliseerd, zal ik conform artikel 6.4.3. van de Omzendbrief VR 2019/11 inzake Beleids- en regelgevingsprocessen, een aanvullend antwoord formuleren.” In principe zal dat antwoord in de komende maanden volgen.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More