Softwarepionier McAfee pleegt zelfmoord in zijn cel, maar…

Een tattoo op zijn arm vertelt een heel ander verhaal.

“Ik krijg subtiele hints van “U.S. officials” die me zeggen dat ze achter me aanzitten, dat ze me gaan laten zelfmoorden”, schreef McAfee (75) op Twitter. “En daarom heb ik een tattoo laten zetten. Voor het geval dat. Als ik ooit zelfmoord pleeg, dan hebben ze me omgelegd. Check mijn rechterarm.”

Het was 2019 toen hij deze tweet deelde, met een foto van de bewuste tattoo: “$Whackd”.

bron: Twitter

In een andere tweet – van acht maanden geleden – vergelijkt hij zich met Jeffrey Epstein, die ook zogenaamd zelfmoord zou hebben gepleegd in zijn cel.” In oktober 2020 schreef hij dan weer dat hij zich goed voelde in de gevangenis “Ik heb vrienden. Het eten is goed. Alles is ok.”

MacAfee werd in oktober aangehouden op verdenking van belastingontduiking en zat sindsdien vast in afwachting van zijn uitlevering. McAfee, die in de jaren tachtig het gelijknamige antivirusbedrijf oprichtte, werd ervan verdacht van 2014 tot en met 2018 geen belastingaangiften te hebben gedaan. Hij zou in die jaren miljoen dollars hebben verdiend met het promoten van cryptomunten, het houden van lezingen, adviesopdrachten en aan de verkoop van de rechten van zijn levensverhaal voor een documentaire. Ook zou hij bezittingen, waaronder vastgoed, een jacht en een auto, hebben achtergehouden.

Als ze hem naar Amerika zouden overbrengen, hing hem 30 jaar cel boven het hoofd. Een paar uur nadat hem was meegedeeld dat hij zou worden uitgeleverd, zou hij zichzelf van het leven hebben beroofd.

De hele resem tweets die hij voordien deelde met de wereld is op z’n minst bizar te noemen. Daarin heeft hij het over “zij die aan de macht zijn “ die hem bedreigen en dat “de waarheid” zou boven komen als hij zou worden gevangen genomen, of sterven. Hij lanceerde een hele reeks ondeugende (valse?) berichten op social media waarin hij aankondigde dat hij een “dodemansknop” heeft geïnstalleerd die nooit eerder vertelde smeerlapperij wereldkundig zou maken als hij ooit op mysterieuze wijze zou verdwijnen.

Afwachten dus? Het minste wat je kan zeggen dat antivirus-man een bijzonder figuur was.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More