Socialisten misbruiken Palestijnse verkiezingen om eenzijdige agenda door te duwen

Op 22 mei en 31 juli 2021 zullen voor het eerst in vijftien jaar verkiezingen worden georganiseerd in de Palestijnse gebieden. De Palestijnse Autoriteit heeft aan de EU ondersteuning gevraagd bij de organisatie en de monitoring van de verkiezingen.

In augustus zal de Palestijnse Nationale Raad voor het eerst sinds 2006 vernieuwd worden. Het pad daarheen is echter met voetangels en klemmen bezaaid.

Volgens minister Meryame Kitir (Vooruit) juicht België de organisatie van wetgevende en presidentiële verkiezingen in ‘Palestina’ toe. Kitir: “Samen met de minister van Buitenlandse Zaken (Wilmès) wil ik democratische, transparante en inclusieve verkiezingen volgens de internationale normen aanmoedigen.” Kitir verklaarde dit onlangs in de Kamer.

Kamerlid Malik Ben Achour (PS) wil de ‘blokkade’ van Gaza weg en ziet die verkiezingen als een gedroomde kans. “Degenen die de blokkade van Gaza organiseerden, rechtvaardigden die door te verwijzen naar de uitslagen van de laatste verkiezingen, in 2006. Met verkiezingen in het verschiet gloort een mogelijke opheffing van die blokkade aan de horizon.”

De socialisten onder aanvoering van kamerlid Malik Ben Achour (PS) hebben onlangs ook een voorstel van resolutie betreffende de opheffing van de blokkade van de Gazastrook ingediend. De socialisten verzoeken Israël om doorgangen tussen Israël en de Gazastrook te openen. De socialisten willen ook de instandhouding van de blokkade beantwoorden met (onder meer economische) sancties op Europees niveau.

In de resolutie wordt wel niet gesproken over het veiligheidsprobleem. Bovendien wordt geïmpliceerd dat inwoners van Gaza het gebied niet mogen verlaten voor medische verzorging, wat wel degelijk kan. De resolutie wordt ook gesteund door de Vlaamse socialisten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More