Socialisten bang dat hun 1 mei de ‘Dag van de Horeca’ wordt

“1 mei laten we niet kapen.”

Je kan verdorie toch nooit iets goeds doen. Net nu De Croo de grote versoepelingen aankondigt, begint het volk toch weer te morren zeker. Nuja, eigenlijk is het de schuld van Mathias De Caluwé , CEO van Horeca Vlaanderen, die de socialistische kat de bel aanbond door uit te roepen om van 1 mei de ‘Dag van de Horeca’ te maken. Daar was Caroline Copers, topvrouw van de socialistische vakbond ABVV, niet blij mee. “1 mei is de Dag van de Arbeid, niet de dag van de horeca”, schreef kameraad Caroline Copers op Twitter. “Goed dat er perspectief is voor de sector en zijn werknemers maar 1 mei laten we niet kapen.”

Nee, kapen dat doe je uiteraard alleen met namen als ‘Vooruit’. Ze werd dan ook meteen teruggefloten en verwijderde haar Tweet.

Gelukkig was er Kristof Calvo (Groen) om de socialistische vakbond enkele tips te geven: “Horeca ís arbeid. Als vakbond zou je dit eigenlijk moeten omarmen. En op 1 mei extra aandacht hebben voor de zekerheid van werknemers in de zwaar getroffen sector. Iets voor ABVV en De Caluwe om rond samen te werken.”

Heerlijk land.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More