Socialist Tony Coonen vandaag voor onderzoeksrechter

Topman Tony Coonen (sp.a) van De Voorzorg wordt vandaag voorgeleid bij onderzoeksrechter. Bij een groot gerechtelijk onderzoek naar een complex en uitgebreid dossier van corruptie en witwaspraktijken is Hasselaar Coonen (54) gisteren opgepakt.

De topman van De Voorzorg Limburg wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die zal beslissen of hij naar de gevangenis moet. De Hasselaar is de ex van voormalig burgemeester Hilde Claes en hij duwde in 2019 de kamerlijst voor sp.a-Limburg.

Samen met Coonen, die officieel gewestelijke secretaris van De Voorzorg Limburg en voorzitter van de raad van bestuur is, werden ook enkele andere leden van de raad van bestuur van de socialistische mutualiteit opgepakt voor verhoor.

Het mechanisme was dat projectontwikkelaars (zoals Immo Top Invest) te hoge bedragen voor werken factureerden, waarna het ‘overschot’ op een creatieve wijze werd teruggespeeld aan Coonen en andere personen. Ook wordt onderzocht of Coonen en andere leden van de raad van bestuur van De Voorzorg bepaalde gunsten hebben gekregen voor de verkoop van die panden. Volgens een bron uit Limburg gaat het om een lijvig dossier waarbij de corruptie omvangrijk is en meerdere personen betreft. Een van die personen is boekhouder Dirk M. (52) uit Hasselt.

Het onderzoek zou concreet draaien rond panden waarbij er een link is tussen De Voorzorg en projectontwikkelaars, waaronder Immo Top Invest in Hasselt. Niet verrassend is dat ook de topman van Immo Top Invest, Daan M. (39) uit Hasselt, gisteren werd opgepakt. De onderneming deed de laatste tijd steeds meer projectontwikkeling.

Immo Top Invest gaf een paar weken geleden nog aan in volle aanloop te zijn naar een nieuw hoofdkantoor. “Aan de Guffenslaan gaan we alle mensen centraliseren”, aldus de zaakvoerder in de media. “We nemen uiteraard ook wat marge om bijkomende collega’s alle comfort te bieden. Dat is nodig, want vooral de projectontwikkeling groeit als kool. Vandaag realiseren we 99% van onze omzet in nieuwbouwprojecten, terwijl we nog altijd vooral gekend zijn als makelaarskantoor.” Het project vergt volgens de zaakvoerder die gisteren werd opgepakt een investering van liefst 7 miljoen euro.

De link tussen Immo Top Invest en De Voorzorg is eenvoudig aan te tonen: de nieuwbouw van Immo Top Invest vindt immers plaats op de voormalige gronden van De Voorzorg in Hasselt. Daarnaast zijn in de nieuwbouw ook 8 appartementen in de luxeklasse elk tot 200m² voorzien, evenals ondergrondse parkeergarages voor 55 voertuigen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More