Sluit het net zich rond eigenaar van ‘tScheldt? (video)

‘tScheldt staat per toeval op Gert Van Mol zijn server, meer heeft hij daar écht niet mee te maken. Maar waarom gaat hij dan om hulp vragen bij VVJ?

We hebben het al vaak gezegd, anderen hebben het al vaak gezegd, maar de man van de Indische likes blijft het ontkennen: Gert Van Mol is de grote baas bij ‘tScheldt. Terwijl hij anoniem onder pseudoniemen op ‘tScheldt politici poogt te torpederen, stelt hij als zakenman Gert Van Mol een naamsverandering voor hun partij voor. Iedereen die hem ooit een strobreed in de weg legde, moet door de mangel op ‘tScheldt. De site wordt gebruikt om vijanden van Van Mol aan de schandpaal te nagelen.

Dat zou op zich nog minder erg zijn, als ze dat niet zouden doen met fictie. 95 procent van wat er op de site staat, zijn veronderstellingen, aannames of zelfs ronduit verzinsels, maar wel neergepend met de bedoeling het de lezer echt te laten geloven. Ze gaan daar behoorlijk ver in: ze halen bijvoorbeeld hun website offline, om vervolgens te zeggen dat het gerecht het gedaan heeft.

Daar komen natuurlijk klachten van. Naast Mechels onderzoeksrechter Theo Byl, voert nu ook Antwerpse onderzoeksrechter Van Wambeke een onderzoek naar ‘tScheldt. Pertinente leugens schrijven om iemand aan de schandpaal te nagelen en ze voorstellen als de waarheid heeft dan ook niet veel meer met ‘persvrijheid’ te maken.

De vraag die in het onderzoek gesteld wordt is vooral: wie zit er achter de aliassen, en wie poogt er op die manier zijn verantwoordelijkheid te ontlopen? Gert Van Mol wast zijn handen in onschuld, door te zeggen dat ‘tScheldt per toeval op zijn servers staat. Of zogezegd stonden. Want de site is zogezegd verhuisd naar een ver buitenland.

In de (online) vergadering van het Vlaams Parlement donderdag, werd er zelfs een vraag over gesteld aan minister van Media Benjamin Dalle. Die antwoordt dat ‘tScheldt eerder al eens op de vingers getikt werd door RVDJ, omdat ze zich verschansen achter anonimiteit.

En dan valt er plots een naam: “Op 23 april van dit jaar werden de feiten bij de VVJ (Vlaamse Vereniging van Journalisten) gemeld door een zekere Gert Van Mol: de beheerder van ‘tScheldt die achter de schermen actief is. De heer Van Mol vroeg ondersteuning aan de VVJ. Maar aangezien de VVJ over geen enkele informatie beschikt over de auteur of auteurs bij ‘tScheldt, of er al dan niet sprake is van journalisten, en de heer Van Mol het antwoord verschuldigd bleef op belangrijke vragen van de VVJ, was de VVJ genoodzaakt zich te onthouden van ondersteuning.”

En dus stellen wij ons de vraag: waarom zou de man, waarvan een site per ongeluk op zijn servers staat, om hulp gaan vragen voor diezelfde site? Wellicht voelt Van Mol aan dat het net zich rondom hem stilaan sluit, en schopt hij daarom de laatste weken nòg doller dan voorheen om zich heen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More