‘Slimste Mens’-jurylid Jeroom tekent misselijkmakende BMW M2 CS (video)

Credits to facebook.com/AikiPhotos/

Bewust…

Op 8 mei gaat de allereerste BMW M2 CS Racing Cup Benelux van start op het Circuit van Zolder. Een ‘gentlemen racing’-klasse waar snelle mannen en vrouwen voor een ‘betaalbare’ prijs een heel seizoen de strijd aangaan op de circuits van Spa-Francorchamps, Zandvoort en Zolder. Vandaag, exclusief voor een beperkt aantal gasten, onthulde Cartoonist en tv-figuur Jeroom de meest opvallende verschijning aan de startgrid: de M2 CS Racing van BMW Group Belux.

Jeroom mocht van BMW Belux de 450 pk sterke machine in een opvallend jasje steken en laat duidelijk zijn dat dat met verve(n), euh, speciale wrap erg goed gelukt is.  

Jeroom: “Als grote fan van de BMW art-cars was het een grote eer om een M2 CS Racing onder handen te mogen nemen. Ik heb er heel lang over nagedacht en heb het wetenschappelijk benaderd. Ik heb een ontwerp gemaakt waarmee de piloot betere resultaten zal halen. Niet door zelf te rijden. Hoe dan wel? Door de mensen rondom te verwarren en zo de concurrentie misselijk te maken.”

Na het wegtrekken van het doek was het ons ook duidelijk wat hij bedoelde met ‘de concurrentie misselijk maken’. Zo zal je als concurrent niet één maar drie wagens door je voorruit of achteruitkijkspiegels zien. Over de ganse lijn geslaagd.

En dat niet alleen de wrap mensen misselijk maakt, kunnen we nu ook bevestigen. Zo mochten we ook aan boord klimmen van deze krachtige bolide. We werden door professioneel autopiloot en F1-verslaggever Sam Dejonghe getrakteerd op een taxiritje Zolder. Sam pushte (naar eigen zeggen tegen slechts 85 procent van de M2’s limiet) onze lunch zowat terug richting de verkeerde uitgang, met dank aan de fantastische remkracht en uitmuntende acceleraties van deze heerlijk snelle bolide.

En omdat beelden meer zeggen dan woorden… hier een video én de foto’s.

 

1

Image 1 of 17


Foto’s: BMW via Facebook.com/AikiPhotos/

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More