Slechts 86 van de 298 trajectcontroles werken

De camera’s zijn Vlaams, de software federaal.

Onze Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) zegt dat ze zich schaamt. De ambitieuze minister, die jacht maakt op zware voeten, wordt gedwarsboomd. 124 trajectcontroles – goed voor een investering van 9 miljoen euro – zijn vandaag technisch helemaal klaar voor gebruik, maar kunnen door aanhoudende problemen helemaal niét worden ingezet. Van de 298 trajectcontroles op de Vlaamse wegen werken er momenteel slechts 86. “Computerproblemen bij de politie”, klinkt het. Maar bij de politie klinkt het anders: “Wij zijn er klaar voor. Maar het wettelijk kader ontbreekt.” Volgens Minister Peeters is het te herleiden tot een Belgisch probleem: Vlaanderen levert de camera’s aan, de software waarmee de toestellen werken, is federale materie.

Maar de liberale furie geeft niet op. Vorige week maakt ze bekend dat ze nog eens 4,4 miljoen euro uittrekt voor nieuwe trajectcontroles en camera’s die te hoge snelheid en door het rood licht rijden moeten tegengaan. En daarvoor gebruikte ze een hele bijzondere beeldspraak: “In het verkeer moeten we overdreven snelheid een halt toeroepen. En bij de uitvoering van plannen om verkeersslachtoffers te vermijden, moet er zeer dringend een versnelling hoger worden geschakeld.” Hihi, “een versnelling hoger” om hardrijders aan te pakken! Wat is het toch een grapjurk die minister van ons.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More