Slaap eens in een vogelnest met 360°-uitzicht op de Keniaanse savanne

190

Zit je met een serieus ei in je broek over het feit dat je nog steeds zoveel wilt zien van deze prachtige wereld?

Dan is de volgende broedplaats in Kenia ideaal voor jou. Dit prachtig stukje Afrikaans landgebied is allang geen onbekend terrein meer voor menig toeristen. Het land heeft namelijk fantastische stranden aan de Indische Oceaan en vele indrukwekkende natuurparken met de welbekende Big Five: de leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en Kaapse buffel. 

Om dit prachtig landschap volledig in jou op te nemen is de Nay Palad Bird Nest de ultieme slaapplek. Geen saai hotel met vier witte betonnen muren, maar een lodge voor twee in de vorm van een vogelnest, volledig opgebouwd uit hout.

Het nest steekt als een toren uit boven de wilde Keniaanse savanne waar je elke ochtend wakker wordt in de openingsscène van The Lion King.  Het bevindt zich in het Keniaans district Laikipia waar de hoogste populaties van bedreigde diersoorten rondlopen, inclusief de Big Five

Slapen kan romantisch onder een prachtige sterrenhemel op het dak of een verdieping lager, in een volledig uitgeruste suite.

Inclusief de prijs van 980 euro voor één nacht zit ook een uitgebreide safari mét champagne. Bij zonsondergang wordt het diner in picknick-stijl op het dak geserveerd. De volgende ochtend wordt het ontbijt voor de deur gezet. Genieten van een verse tas koffie terwijl giraffen doodleuk je even goedendag komen zeggen, als dat geen kleine 1000 euro waard is, weten we het ook niet meer.

Alleen oppassen als je ’s nachts opeens een slurf voelt tussen de benen, hij kan wel eens grijs en harig zijn.

1

Picture 1 of 4

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur