SKY ECC ontkent dat het werd gekraakt en dient klacht in

Het Canadese SKY ECC ontkent in een persbericht dat het is gekraakt of gehackt door opsporingsdiensten in Nederland of België. Het bedrijf stelt in een verklaring volgens ANP en DPG Media dat het ook niet is benaderd door de autoriteiten, die toegang zouden hebben gekregen tot 1 miljard berichten van gebruikers van de versleutelde dienst.

Gisteren werd door federaal procureur Van Leeuw nog gesteld dat de speurders de laatste weken zelfs live konden meelezen met wat de gebruikers van SKY ECC in België en Nederland schreven.

SKY ECC stelt nu dat distributeurs in Nederland en België melding hebben gemaakt van een “valse phishing-applicatie die ten onrechte is gepresenteerd als SKY ECC”. Die app zou op smartphones zoals de iPhone van Apple zijn gezet, die vervolgens zijn verkocht via “ongeautoriseerde kanalen”. SKY ECC kondigt juridische stappen aan vanwege de verspreiding van die ‘nepapp’.

Indien dat bericht van SKY klopt, dan kan dat een verklaring zijn voor de manier waarop het systeem ‘gekraakt’ werd. Gebruikers dachten via SKY ECC te communiceren, maar deden dat via een toepassing van de speurders waardoor die alles konden meelezen.

De berichtendienst spreekt ook tegen dat het een populair platform voor criminelen is. “SKY ECC heeft een zerotolerancebeleid en verbiedt alle criminele activiteiten op al haar platformen”, meldt de onderneming in de verklaring. “Accounts die worden gebruikt voor criminele activiteiten, worden onmiddellijk gedesactiveerd.”

Het Canadese bedrijf was tot gisteren heel zeker van de veiligheid van het platform. Op de website beloofde het platform 5 miljoen dollar aan wie het systeem kon kraken. Daartoe had het bedrijf aan wedstrijd opgezet met de naam ‘5 million dollar hack’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More