Sikitita moet olijfboer Carl Huybrechts winst opleveren

Carl Huybrechts heeft een paar jaar geleden met Karel Dierick (oud-ceo MiniFlat veranda’s en oud-bestuurder SK Lierse) en Philippe Vercruysse (oud-cateringmanager Anderlechtstadion en restaurant Saint-Guidon) een olijfgaard in Spanje gekocht.

Nu is de olijfolie eindelijk daar. Een versie van Sikitita, een cultivar uit Spanje. Het is een hybride van Picual (vrouwelijk) en Arbequina (mannelijke) bomen. De olie wordt verkocht op El Flamenco de Doñana, de webshop.

De naam Sikitita komt van Chiquitita, maar omdat de Spanjaarden dit niet kunnen uitspreken, werd maar gekozen voor Sikitita.

De vennootschap El Flamenco de Doñana werd al in 2016 opgericht door het drietal. De firma heeft in 2019 wel verlies geleden ten belope van 6.782 euro. Door een overgedragen verlies van ruim 17.000 euro is het eigen vermogen eind 2019 ook bijna weg.

De bestuurders vinden de opvolging van het eigen vermogen van belang. “Wij verwachten in 2020 een sterke omzetstijging en een significante winst (o.m. door goedkopere aankoopprijzen) zodat een positieve evolutie van het eigen vermogen realistisch is.” Het staat in de jaarrekening van de vennootschap.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More