“Sihame niét harder aangepakt omdat ze gekleurd is!”

Jongens toch, ‘t is nogal een spel rond ‘sjoemelpoedel’ Sihame El Kaouakibi.

Eerst had ze 50.000 euro aan subsidies per abuis in haar eigen pocket laten verdwijnen, toen was het een klein half miljoen en nu zou het al om een slordige 900.000 euro gaan. Zelfs de fiscus kijkt nu mee. Een poedelhond of niet, het lijkt erop dat de Open Vld-ster straks zal moeten leggen als de kiekens.

Schrijfster Aya Sabi meent te weten hoe het komt dat El Kaouakibi zo hard aangepakt is: “omdat ze een gekleurde vrouw” is, zo besluit ze in haar column in ‘De Morgen’.

Karim Hassoun is het daar niet mee eens. Dat schrijft hij op zijn Facebook:

Neen ze wordt niet harder aangepakt omdat ze een vrouw is…
Neen ze wordt niet harder aangepakt omdat ze een POC is, m.a.w. “gekleurd” is…
Wie dat beweert bagatelliseert en ridiculiseert net racisme en misogynie en beledigt echte slachtoffers van dagelijks racisme en vrouwenhaat!
Ze wordt harder aangepakt omdat ze een publieke figuur is en bewust een publiek leven leidt…
Ze wordt harder aangepakt omdat ze een volksvertegenwoordiger is met een voorbeeldfunctie…
Ze wordt harder aangepakt omdat ze zelf jarenlang niets anders deed dan zelf de media opzoeken om zich een bepaald imago aan te laten meten…
Ze wordt harder aangepakt omdat ze jarenlang haar success story en zakelijk imperium verkocht, mede dankzij diezelfde media die ze nu verguist, als een soort blauwdruk die ze dan aan de man bracht via allerlei zogenaamde consultancy bedrijven…
Ze was de heldin van ‘wit’ Vlaanderen, hun exotisch fruit, hun perfect geïntegreerde voorbeeldallochtoon.
Geen gevangene van haar “barbaarse” cultuur, geen gehoofddoekte en onderdrukte slavin van “dé Islam” maar hun vrijgevochten perfect Nederlands articulerende amazone. Het summum van integratie, assimilatie zelfs!
Dus bespaar ons die onzin over “women and people of color” die geslachtofferd worden op het altaar van partriarchaal wit Vlaanderen. Die ballon gaat in dit verhaal niet op.
Ze heeft haar toekomst eigenhandig de nek omgewrongen door zich in te laten met financiële malversaties, bedrog en leugens. Ze kon niet weerstaan aan de verleiding van het gemakkelijke geld en het luxeleventje dat erbij hoort… Point à la ligne.

En Dries Van Langenhove, die vraagt zich nog wat anders af: “Waarom zou het toch zo stil zijn bij de N-VA rond Sihame El Kaouakibi?”

Neen ze wordt niet harder aangepakt omdat ze een vrouw is…
Neen ze wordt niet harder aangepakt omdat ze een POC is,…

Geplaatst door Karim Hassoun op Dinsdag 30 maart 2021

Waarom zou het toch zo stil zijn bij de N-VA rond Sihame El Kaouakibi?

Geplaatst door Dries Van Langenhove op Woensdag 31 maart 2021

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More