“Sihame is een slachtoffer nu, zeer zeker”

Al maandenlang niet meer gezien in het parlement.

El Kaouakibi is arbeidsongeschikt tot eind mei. “Sihame is een mens van vlees en bloed”,  zei haar advocaat Joris Vercraeye. Zij was dan ook niet aanwezig op de Tongerse ondernemingsrechtbank die haar zaak behandelt. Haar advocaten spreken van een “publieke onthoofding” en “onterechte verguizing”.

Ondertussen wordt El Kaouakibi gewoon doorbetaald voor haar leeg zitje in het Vlaams parlement. Een parlementslid kan één ziektebriefje indienen dat theoretisch gezien kan gelden tot het einde van de legislatuur, in 2024 dus. Een tweede ziektebriefje is in principe niet nodig. Je kan je afvragen wie El Kaouakibi nog vertegenwoordigt in dat parlement. Haar geloofwaardigheid bij de Vlaamse kiezer is ondertussen minder dan nihil geworden.

Terecht of onterecht? Daar zal de rechtbank uiteindelijk over moeten oordelen. “Mevrouw El Kaouakibi was binnengehaald als reddende engel en wordt nu door iedereen uitgespuwd. Die hetze moet nu stoppen. Het is tijd om het gerecht zijn werk te laten doen. Mevrouw El Kaouakibi zal daaraan meewerken en tegenover het gerecht verantwoording afleggen”, pleitte haar advocaat Vercraeye.

De advocaten haalden ook uit naar minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en naar Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), die volgens hen voorbarige verklaringen over hun cliënte hadden afgelegd: “Vincent Van Quickenborne zei dat ze beter zou opstappen als Vlaams Parlementslid. Bart De Wever noemde haar een oplichtster, die geld verduisterde op de kap van kansarme jongeren. En dat op basis van een audit die wij nog niet hebben mogen zien. Dan stel ik me toch wel vragen.”

Hoe dan ook, zijn er op dit moment meer vragen dan antwoorden. Een en ander draait rond het aanstellen van de bewindvoerder, wat volgens de advocaten van El Kaouakibi helemaal niet nodig was geweest. “Er was niets dat niet had kunnen opgelost worden door besprekingen en overleg’, aldus het kamp El Kaouakibi. Met een grondiger debat tussen de drie opgestapte bestuursleden van Let’s Go Urban en El Kaouakibi over de “slordige” boekhouding was haar heel veel menselijke miserie bespaard. “Sihame is een slachtoffer nu, zeer zeker. Wordt ze later dader, dan zal het zo zijn, maar daar zal een strafrechter over oordelen. In dit stadium is ze een slachtoffer, verschalkt door de drie leden van de raad van bestuur.”

De opgestapte bestuursleden zien dat heel anders. Volgens hen was El Kaouakibi volop bezig met een “cover-up” en was het absoluut noodzakelijk om een bewindvoerder aan te stellen. Er zouden negenduizend boekhoudkundige documenten gewist zijn. El Kaouakibi ontkent, ondanks drie vernietigende rapporten.

De grootste verliezer is ‘Let’s Go Urban’. Vrijdag beslist de stad Antwerpen of ze nog de organisatie nog langer subsidies willen geven.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More