Shell heeft dé oplossing gevonden om onze planeet te redden

Laat al die ‘vervuilende’ benzine- en dieselverslinders maar verder rondrijden: bij Shell gaan ze gewoon de vuile lucht weer zuiveren.

Mensen gaan van bil en daar komen uiteindelijk kindjes van. Aangezien er meer nieuwe mensjes geboren worden dan ontvoerd door Sint-Pieter, groeit de wereldbevolking gestaag.

Dat houdt in dat er steeds meer auto’s gaan rondrijden. Maar ook dat er alsmaar meer bomen gekapt worden. Bossen moeten nu eenmaal wijken om ons meer plaats te geven om huizen te bouwen, en om onze groentjes en patatjes te kunnen kweken.

Doodzonde, volgens de knappe bollen bij Shell. Al dat fijnstof dat door auto’s de lucht ingeblazen wordt? Bomen zijn het meest effectief om al die verontreiniging uit de lucht te filteren. Of met andere woorden: hoe meer bomen, hoe zuiverder de lucht.

Soit, Shell gaat dus bomen planten. Niet alleen in onze contreien, maar ook in pakweg Peru en Indonesië.

Maar bomen planten, dat kost geld. En om dat geld te bekomen, gaat Shell weldra in Nederland – maar het plan zou nadien verder uitgerold worden naar andere landen – één eurocent per liter brandstof extra vragen.

Klanten zullen niet verplicht worden die bijdrage te betalen: dat is vrijwillig. Hoe ze dat gaan doen met onbemande tankstations is ons vooralsnog een raadsel. Misschien heb je weldra de keuze tussen Euro95, Euro95BoomBenzine en V-Power, wie weet.

Bij Shell hopen ze dat er veel mensen zijn die er die ene luttele cent voor over zullen hebben, zodat ze vele bomen kunnen planten.

Nu hebben ze enerzijds wel gelijk natuurlijk. Eén cent extra per liter is niet veel. Op een gemiddelde tankbeurt scheelt dat nog geen euro. Maar anderzijds: als dat toch niks is: waarom halen ze het dan niet van hun eigen winstmarge? Of waarom geeft de overheid geen cent per liter aan de ‘plant een boom-actie’’? Want die laatste verdient immers het meest van allemaal aan een litertje aardsap.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More