Servische dievenbende gelinkt aan 20 woninginbraken ingerekend

De lokale recherche van de politiezone Getevallei voert volgens het parket een onderzoek naar meerdere feiten van woninginbraak, zowel in de provincie Vlaams-Brabant, Waals-Brabant als Namen, waarbij leden van een Servische familie, wonende in Seraing, in beeld zijn gekomen.

Op dinsdagochtend 15 december 2020 heeft de recherche er een huiszoeking uitgevoerd waarbij vijf meerderjarigen van hun vrijheid werden beroofd. Twee vrouwen van 31 en 32 jaar en de 35-jarige echtgenoot van één van hen werden nadien aangehouden door de onderzoeksrechter te Leuven. Bij de huiszoekingen namen de rechercheurs onder meer ook cash geld, juwelen, inbrekersmateriaal en elf gsm-toestellen in beslag, die verder onderzoek vergen.

Het onderzoek startte volgens het parket al op 26 oktober 2020 toen twee vrouwen in het dorpscentrum van Lubbeek werden opgemerkt in verdachte omstandigheden. De controle leverde toen nog onvoldoende elementen op om hen verder te weerhouden, maar het verder onderzoek, onder meer naar het huurvoertuig waarmee ze zich verplaatsten en de registraties ervan op de ANPR-camera’s, leverden nieuwe bijkomende elementen op, die de familieleden kunnen linken aan meer dan twintig woninginbraken in de maanden september en oktober van vorig jaar. De inbraken in het betrokken arrondissement vonden plaats in Tienen, Leefdaal, Haacht, Boutersem, Leuven en Glabbeek.

De 31-jarige verdachte is op 12 januari 2020 voor de tweede maal voor de Raadkamer verschenen, die haar aanhouding heeft verlengd. De twee andere aangehouden verdachten verschijnen op 19 januari en 26 januari opnieuw voor de raadkamer.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More