Serieuze geluksmomentjes op de Nordschleife (video)

Heel veel geluk bij een ongeluk.

In het Duitsland van de jaren twintig waren er in Duitsland heel wat werklozen. Toen kwamen ze plots op een idee: ‘Laat ons eens een circuit rond het kasteel van Nürburg bouwen. Als we er een lang circuit van maken, dan hebben heel wat sukkelaars werk.’

Zo geschiedde ook. In 1927 opende de Nürburgring: de Nordschleife van 20,8 kilometer lang en de Südschleife die in totaal 7,7 kilometer meet, samen goed voor 176 bochten.

Tel daar nog wat hoogteverschillen bij – het circuit ligt immers in het Eifelgebergte – en je weet: dit circuit is een stevige uitdaging. Vroeger werden er Formule 1-races verreden, waarbij enkele piloten het leven lieten. Toen in 1976 Niki Lauda door het oog van de naald kroop nadat hij uit de bocht vloog, werd besloten er geen Formule 1 meer te rijden.

Touristenfahrten, die zijn er wel. We postten in het verleden al heel wat crashfilmpjes van tijdens die Touristenfahrten. Maar er moeten niet altijd brokken gereden worden: soms kan je ook geluk hebben bij een bijna-ongeluk.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More