Sepi werkt op het scherpst van de snee

De roots van Sepideh ‘Sepi’ Sedaghatnia liggen in Iran. Sepideh betekent er ochtendgloren.

De Perzische schone verliet op 17-jarige leeftijd haar geboorteland om de rest van de wereld te veroveren met haar passie, enthousiasme en doorzetting. Dankzij de vrije geest van haar ouders slaagde zij er dan ook in om Europa te ontdekken.

Sepideh was in een vorig leven sommelier van ’t Zilte, waar ze in 2014 werd uitgeroepen tot sommelier van het jaar. Ondertussen heeft Sepideh volop nieuwe projecten lopen. Zo is ze schermgezicht van het VTM-programma ‘Mijn Pop-Uprestaurant’, schreef ze twee boeken en opende ze in april 2015 een gastrobar in haar geliefde Antwerpen.

Deze gastrobar zit in een vennootschap. Die vennootschap heeft in 2018 en 2019 telkens een klein verlies geleden. Dat is op zich niet zo erg. Belangrijker is om te kijken naar de kasstroom en die ziet er positief uit. Wat minder gunstig is, is dat de brutomarge in 2019 sterk afnam ten opzichte van 2018. Ook het beperkte eigen vermogen van die vennootschap is een minpunt.

Dit jaar is een coronajaar, wat extra moeilijkheden voor de horeca met zich meebrengt. Ondernemingen met stevige buffers hebben uiteraard een betere uitgangspositie in deze moeilijke tijden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More