Selah Sue mispakt zich aan iconisch nummer

Het is puur toeval, maar vandaag hoorde ik Beats of Love. Niet van Nacht und Nebel, maar van Sanne Putseys, beter gekend als Selah Sue.

Ze kwam vandaag haar versie van het iconische nummer voorstellen. “Ik was eerst wat onzeker, maar met hulp van mijn vriend heb ik het nummer in een paar uur in elkaar gebokst. Ik ben tevreden met het resultaat”, zei de zangeres tijdens de eerste dag van De Warmste Week.

Ik ben niet tevreden. Een van mijn zonen zat in de wagen toen Sanne het nummer zong en ik vertelde aan mijn zoon dat Patrick zich aan het omdraaien was in zijn graf.

Patrick Nebel (niet zijn echte naam uiteraard) werd in Merksem in 1958 geboren. Hij richtte begin de jaren tachtig zijn eigen groep op, Nacht und Nebel. Eerder had hij al nummers uitgebracht onder zijn eigen naam. Hij werd in de studio ontdekt door Roland Beelen, de oprichter van Antler Records, toen hij aan het werken was met Twee Belgen. Patrick overleed al in 1986.

Knack omschreef Patrick als volgt: “105 kilo brute energie, drijfnat van het zweet, tranceblik in de ogen: live was de frontman van Nacht und Nebel fenomenaal.”  Sorry Patrick, voor die versie van Sanne.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More