School schorst meisje voor foute verjaardagsfoto

Regenboogtrui en regenboogtaart zijn voor een Christelijke school een stap te ver.

Wat is er mis met die trui en die taart zou je denken? Nou, volgens een christelijke school in Louisville heel veel, want Kayla Kenney (15)- het meisje op de foto – is niet meer welkom op haar middelbare school.

Ze werd vijftien jaar en kreeg van haar moeder een regenboogtaart. Om het geheel nog een tikkeltje feestelijker te maken, droeg de jarige  een bijpassende regenboogtrui. Er werd een fotootje genomen en die werd vervolgens op het sociale Facebook-web gegooid.

Niet lang daarna kreeg de moeder een mailtje van de school. De tiener hoefde niet meer te komen, reden: foto op Facebook. Het beeld op Facebook zou volgens de school ‘een houding van moraliteit en culturele acceptatie tonen die in strijd is met de overtuigingen van Whitefield Academy’. Of anders gezegd: “Het is nu wel duidelijk dat je lesbisch bent en dat willen we niet in ons christelijk onderwijs.”

foto: Facebook

Ja, de regenboog is het symbool van de LBGT (lesbian, gay, bisexual, transgender)-gemeenschap. Ja, de moeder kent het symbool. Nee, ze is niet lesbisch. Nee, het was niet de bedoeling van de taart en de trui.

foto:Facebook

De internationale LGBT-gemeenschap is in shock. Kayla wordt meteen het symbool van onverdraagzaamheid en onderdrukking en overal ter wereld gaan leerlingen t-shirts dragen met een print van de verjaardagsfoto.

De school laat ondertussen weten dat ze Kayla niet hebben geschorst vanwege de foto, maar omdat ze gedragscode in de afgelopen twee jaar meerdere keren zou hebben geschonden.

In het regelement van de school voor studenten en ouders staat dat ‘de omgeving of het gedrag van een student soms kan botsen met de Bijbelse levenswijze die de school haar leerlingen aanleert. Seksuele immoraliteit en homoseksualiteit vallen daaronder.’

Layla zit ondertussen op een andere school.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More