“Scholen dicht en vaccineren in een andere volgorde”

“Maak u geen illusies: er komt een derde golf op ons af.”

Hans-Willem Snoeck, immunoloog aan de Columbia University in New York, is de enige wetenschappelijke stem die een andere taal spreekt. De virologen die de regering adviseren staan volgens hem te dicht bij de beleidsmakers om hen nog te durven tegenspreken. Hij is het niet eens met de prioriteitenlijst voor vaccinaties. Volgens hem hadden ze de vijfduizend vaccins aan het zorgpersoneel moeten gegeven, dan waren die tegen eind januari allemaal ingeënt. “Je beschermt er de patiënten mee die zij behandelen en zet ondertussen de logistiek op poten”, aldus Snoeck in ‘het Nieuwsblad’. “We moeten nu echt voorkomen dat het zorgpersoneel en masse uitvalt. Het komt niet op een week, is dan het tegenargument. Ja sorry, het komt wél op een week. We hebben hen nodig voor de derde golf én voor de vaccinatie.”

Volgens de immunoloog moeten we ook de scholen nog een hele maand dicht houden. Dan zouden we tegen eind januari onder de 800 besmettingen of 75 ziekenhuisopnames zijn gezakt. Volgens hem zijn niet de reizigers het grote probleem, maar de scholen. “Ik vind het problematisch, dat er tot december ontkend werd dat de scholen een potentieel probleem zijn.”

Daar gaan de Van Ranstjes en Van Guchtjes niet mee kunnen lachen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More