Schokkende radicalisering van klimaatbeweging

“Oorlog in naam van het klimaat.”

Het is één van de vele extremistische oneliners van radicale klimaatactivisten. Zij willen het klimaatactivisme een gewelddadige upgrade geven. De krant Het Laatste Nieuws ging undercover in de Belgische klimaatbeweging en kwam met schokkend nieuws.

Extremistische klimaatbewegingen  willen ‘regimes omverwerpen en gewelddadige acties uitlokken’. De Brit Roger Hallam, medeoprichter van Extinction Rebellion (ER), hield in Brussel  een fundamentalistische  speech voor Belgische klimaatactivisten. Met extreme, zogenaamd wetenschappelijk onderbouwde conclusies, wil hij jongeren ertoe aanzetten tot zeer extreme acties. Voorlopig trekt ER nog de kaart van sympathieke broeder, maar als je tussen de lijnen leest en de acties van de organisatie in Engeland er naast legt, dan is het een wolf in schaapskleren.

De toehoorders slikken de hap kritiekloos, ook als Hallam zegt dat ze mensen nodig hebben die bereid zijn om in de gevangenis te belanden. “Als het regime met geweld antwoordt op onze acties, dan krijgen mensen sympathie voor ons. We moeten het geweld uitlokken, zodat iedereen kan zien hoe gewelddadig het systeem is. Alleen zo worden regimes omvergeworpen”, aldus Hallam in zijn Brusselse speech.

Met fake nieuws en simpele conclusies houdt hij de toehoorders het beeld voor van een apocalyptische toekomst. Volgens zijn ‘wetenschappers’ zullen er over 50 jaar nog maar 1 miljard mensen overblijven.  De andere 6 miljard zullen zijn afgeslacht in oorlog en omgekomen door hongersnood. “Dat vertellen de politici en klimaatwetenschappers jullie niet”, declameert Hallam. “ Er zal chaos uitbreken. Staten zullen in elkaar storten. Zeg tegen iedereen dat door de klimaatverandering de pensioenen zullen verdwijnen, de huurprijzen de hoogte in zullen schieten, dat onze kinderen als soldaten naar de buitengrenzen van Europa gestuurd zullen worden door fascisten om de klimaatvluchtelingen tegen te houden! Dan pas zullen ze beseffen wat de klimaatcrisis echt inhoudt.”

Het ging er allemaal als klimaatvriendelijke koek in bij het Brusselse publiek. “Wat een inspirerende man”, klonk het. “Hij zegt tenminste de waarheid”

Die waarheid wordt door Deep Green Resistance (DGR) nog tot een niveau hoger getild. Om de wereld te redden wil deze organisatie, die steeds meer volgelingen telt in ons land, extreem ver gaan. Zij roepen op tot gewelddadige acties tegen de ‘industriële beschaving’. Sabotages, brandstichting, vandalisme, hacking… .

Vandaag begint de “Global Week for Future” met een mars op Brussel. Misschien een uitgelezen moment om door Youth for Climate, bij monde van Anuna De Wever, openlijk afstand te nemen van deze extremisten?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More