Schokkende beelden van agent die tiener doodschiet (video)

“We willen niet dat dit leidt tot meer geweld.”

Amerika blijft een problematische relatie hebben met vuurwapens. In de Amerikaanse staat Minnesota is zondag nog onrust ontstaan nadat een zwarte man door de politie werd beschoten in zijn auto en overleed. Het is bang afwachten wat er gaat gebeuren nu de politie van Chicago een video heeft vrijgegeven waarop te zien is hoe de 13-jarige jongen, Adam Toledo wordt neergeschoten door een politieagent.

De jongen wordt neergeschoten terwijl hij zijn handen omhooghoudt. De beelden zijn gemaakt met een bodycam en laten zien hoe een jongen van 13 in een steegje op de vlucht gaat voor de politie. Een agent achtervolgt hem, beveelt om te stoppen en zijn handen te laten zien. Dan schiet hij hem neer, net op het moment dat de tiener is gestopt en zijn handen in de lucht heeft gestoken.
“In tegenstelling tot eerdere berichtgeving was hij ongewapend”, benadrukt de advocaat van zijn familie in een persconferentie. “De familie roept op tot kalmte. We willen niet dat dit leidt tot meer geweld. Het is belangrijk om hier vredevol tegen te protesteren.”

De feiten dateren al van vorige maand, maar de beelden zijn nu pas vrijgegeven. Het bewijsmateriaal zal ongetwijfeld tot nieuwe protesten leiden. Al wordt verwacht dat het minder stof zal doen opwaaien, omdat de jongen blank was. Een ongepaste opmerking, maar helaas een cynische realiteit.

waarschuwing: de beelden kunnen schokkend zijn

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More