Schokkende beelden uit China (video)

Corona-hysterie op Facebook: “fake news” of niet?

Op het internet circuleren er allerlei geruchten over Covid-19, oftewel het coronavirus.. Complottheoriën, kwakzalver-vaccins, maar ook verontrustende beelden waarvan de echtheid niet te achterhalen valt. Facebook, Google en Twitter nemen maatregelen om de verspreiding van leugens over het virus tegen te gaan.

Facebook laat gebruikers weten wanneer het in posts om valse informatie gaat en zet die berichten ook lager in hun nieuwsoverzicht. Twitter stuurt gebruikers die zoeken naar het coronavirus, naar de website van het instituut Centers for Disease Control and Prevention. En YouTube probeert betrouwbare en informatieve filmpjes bovenaan te zetten in de zoekresultaten.

Wij vonden enkele schokkende filmpjes die nog altijd circuleren op Facebook. Je ziet arrestaties, ontsmettingen met vrachtwagens en zieke of overleden mensen in ellendige omstandigheden. Er is een vermoeden dat de video’s in scène zijn gezet, al lijken ze heel realistisch.Het heeft de makers in ieder geval heel wat tijd en middelen gekost om het in mekaar te zetten. 

Ziek of niet ziek, dat is de vraag.

 


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More