Tibetaanse hooligans schoppen supporter bewusteloos in Antwerpen (video)

Elk jaar spelen Tibetaanse voetbalteams uit verschillende Europese landen in Antwerpen voor de Euro Tibetan Footballcup.

Het geldbedrag en de beker dat gepaard gaat met het vierdaagse tornooi, is minder belangrijk dat de boodschap die er vanuit gaat. Namelijk dat de aandacht wordt gevestigd op de mensenrechtensituatie in Tibet, dat door China bezet is. Voetbal is belangrijk voor Tibetanen. Wat weinig mensen weten is dat Tibet al meer dan tachtig jaar een eigen nationaal voetbalteam heeft.

De Yak Boyz uit Parijs mochten dit jaar met de geldprijs van 4.000 euro gaan lopen. Omdat het tornooi de samenhorigheid hoort te promoten en pronkt met de vredelievende boodschappen dan de Dalai Lama, komt onderstaande video des te schokkender over.

Het filmpje doet momenteel de ronde op de Tibetaanse social media en gebeurde vorig weekend in Antwerpen, vlak na het tornooi. Hooligans slagen er in om een supporter van één van de rivaliserende ploegen in te sluiten en vervolgens in elkaar te slaan tot het licht uitgaat.

Volgens de Tibet Star zou het slachtoffer ondertussen terug aan de beter hand zijn en loopt er momenteel een onderzoek naar de daders.

Tibetaans voetbalgeweld…waar gaat de wereld naar toe?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More