Schlitz schuift Unia 195.000 euro extra middelen toe

De ministerraad heeft vandaag op voorstel van staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz (Ecolo) een toewijzing van extra noodmiddelen goedgekeurd aan het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) en het Interfederaal Centrum voor Gelijke Kansen en Bestrijding van Discriminatie en Racisme (Unia) in het kader van de coronacrisis.

Als gevolg van de coronapandemie moet volgens Schlitz bijzondere aandacht besteed worden aan slachtoffers van discriminatie. Door de gezondheidscrisis is het aantal gevallen van geweld tegen vrouwen en geweld tegen LGBTQIA+-personen immers toegenomen. Ook het aantal meldingen van discriminerend gedrag ten aanzien van jongeren, ouderen, personen in situatie van handicap en mensen van buitenlandse afkomst is sinds het begin van de crisis toegenomen.

In dit kader wordt een bijkomende niet-structurele ondersteuning van 195.000 euro aan Unia toegekend. Aan het IGVM wordt een tijdelijke versterking van 295.000 euro toegekend.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More