Schipbreukelingen gered van onbewoond eiland (video’s)

Overleven op een rantsoen van schelpdieren, ratten en kokos.

Het leest als een film. De Amerikaanse kustwacht spotte drie Cubaanse schipbreukelingen op een klein onbewoond eiland tussen de Florida Keys en Cuba. Op de kaart vindt je het nauwelijks terug.

Het drietal – twee mannen en een vrouw – trokken met een vlag de aandacht van het overvliegende vliegtuig. Het enige wat de kustwacht kon doen, was voedsel, water en een radio droppen.

De volgende dag werden ze door een helikopter gered. De drie vertelden de kustwacht dat ze een paar weken eerder naar het eiland waren gezwommen toen hun bootje om nog onduidelijke redenen begon te kapseizen. Drieëndertig dagen lang overleefden ze op een dieet van kokosnoten, schelpdieren en ratten. De drie Robinsons waren uitgedroogd en uitgeput. Sean Connett, officier van de kustwacht, noemde de reddingsmissie een klein mirakel en prees zijn manschappen voor ‘de complexe operatie’. Als het trio niet was gevonden, zouden ze waarschijnlijk niet zijn gestorven door een gebrek aan voedsel, maar door een tekort aan zoet water. De Cubanen mogen het nu gaan uitleggen aan de Amerikaanse immigratie- en douanedienst.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More