Scherpste sketch van RIP 2020 zat goed verstopt

Aangezien Humo het programma RIP 2020 rotslecht vindt, heb ik – tegendraads als ik ben – toch maar eens gekeken. In het begin moest ik de redacteur gelijk gegeven, tot Jonas Van Geel de scherpste sketch van het jaar bracht.

Een sketch kun je uiteraard niet navertellen. Dus bekijk zeker eens het stukje waarin Jonas kapitein Droogdockx imiteert. Bart De Wever ‘speelde’ dan weer zichzelf. Iedereen weet trouwens dat de echte kapitein gespeeld wordt door de weergaloze Warre Borgmans.

Ik wil en kan natuurlijk niet te veel vertellen, maar Droogdockx heeft het in die paar minuten ook over Land Invest en het Vlaams Belang. In die zin is de kapitein de hofnar die al lachend de waarheid vertelt, hoewel Droogdockx in die sketch nogal zurig overkwam. Dat is zelfs moedig aangezien Land Invest voor minder durft te procederen.

Het zou trouwens een goed idee zijn om die hofnar in ere te herstellen, niet alleen op het paleis van Brussel, maar ook op ’t Schoon Verdiep. Vergeet niet dat een nar een positie zit om leden en gasten te doorgronden en hen voor de gek te houden. En hij kan ook – net zoals een komiek zoals Jonas of Guga – ingaan tegen de heersende opvattingen, zonder dat hij ervoor gestraft wordt. Dat is goud waard, zeker vandaag in barre coronatijden.

Met Rik Verheye had ik medio april overigens nog een interessante discussie over humor. We kwamen toen tot de voorlopige conclusie dat goede humor uiteraard beter is dan slechte, maar dat slechte humor nog altijd beter is dan geen humor. Daarom wil ik Jonas, Nathalie, Ruth en Guga uit het diepst van mijn hart bedanken voor de goede en minder goede humor in RIP 2020


 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More