Scherpenheuvel: ‘Urine in een waterpistool’

30

Oude vete tussen kraampjes leidt tot ‘urine-incident’.

In de schaduw van de basiliek van Scherpenheuvel rommelt het tussen de uitbaters van de toeristenkraampjes. Iedereen kent ze wel, de kraampjes van Scherpenheuvel,  waar men gewijd water, Maria-beeldjes en ander religieuze prullaria kan kopen. Achter de vredig ogende kraampjes verschuilt zich echter een jarenlange twist. Waar de ruzie precies over gaat is niet bekend, maar: “Al zes jaar word ik gepest” klinkt het het bij een uitbaatster. Voor haar is de maat vol. Zeker nu, na het absurde incident met het pistool.

Afgelopen zaterdag liep het uit de hand toen de uitbaatster en haar man door een andere kraamster (53) en haar dochter(25) bespoten werden met een waterpistool. Het bleek echter geen gewijd water te zijn, want na een tijdje begon het gezicht van de bespoten vrouw te gloeien. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de vloeistof geen water maar urnine was.

Het parket is tussenbeide gekomen en dwongen de waterpistoolschutters tot bekentenissen. De dochter gaf toe dat ze het pistool had gevuld met urine en dat haar moeder had geschoten. Hele speciale urine zo blijkt, want het kon de menselijke huid laten gloeien. Het bewuste pistool is in beslag genomen en rook, aldus de speurders, nog altijd naar urine.

De burgemeester van Scherpenheuvel zit erg verveeld met deze negatieve reclame voor het bedevaartsoord. Volgens hem gaat het enkel over twee kraampjes die een vete uitvechten en leven de andere uitbaters in vrede naast elkaar.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur