Schaarsgeklede dames doen bronstige Belgen massaal botsen

344

Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) vindt dat het maar eens dringend gedaan moet zijn.

De Luikerstenweg in Sint-Truiden wordt ook wel ‘Chaussée d’Amour’ genoemd. Publieke dames met niet al te veel om het lijf zitten er achter het raam in de verschillende bars die er aanwezig zijn.

Woensdagnacht vielen er alweer vijf gewonden. Dit keer bleek de botsende chauffeur te diep in het glas gekeken te hebben, maar er gebeurt op dat stuk zo’n beetje het ene ongeval na het andere.

En dat zijn natuurlijk niet allemaal chauffeurs met een stuk in hun voeten. Het gros van de ongevallen wordt er veroorzaakt door bestuurders die de Chaussée d’Amour afrijden, op het einde een U-bocht maken, opnieuw een blik werpen op het aanwezige vrouwelijk schoon, wederom een U-bocht maken,… totdat ze een publieke dame spotten waarmee ze een avontuurtje willen beleven. Ook gebeuren er geregeld kop-staartbotsingen door heren die hun blik op de vitrines in de plaats van op de weg voor hen hebben.

Veerle Heeren, burgemeester van Sint-Truiden, is al dat gebots zo beu als wat. In HLN laat ze weten dat ze er in het verleden al aan dacht om een ‘gluurstrook’ te laten aanleggen, maar dat het Vlaams Gewest daar niet van wilde weten. Volgens hen is de Chaussée d’Amour niet ‘gevaarlijk genoeg’, en dus moet de stad het zelf maar oplossen.

Wat volgens haar de nieuwe oplossing is? “We gaan in overleg met de baruitbaters. We hebben een ontwerp van een politiereglement klaar dat we zullen voorleggen. Het voorziet een omschrijving van het ‘concentratiegebied’, waarin staat beschreven waar de uitbating van prostitutie mag.”

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur