Sara Taels: “Een maand lang niet masturberen kan voordelen hebben”

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Sinds 2017 wordt ‘No Nut November’ alsmaar populairder: een maand lang niet ejaculeren. Wij vroegen aan seksuologe Sara Taels of dat wel goed voor ons is, zo’n maand niet ‘nutten’.

No Nut November: een maand lang je zwemmertjes bijhouden. Het was oorspronkelijk – in 2011 al – satirisch bedoeld, tot enkele internetgeleerden riepen dat het wel degelijk goed voor je is, om eens een maandje niet masturberen of vrijen. Het zou volgens hen namelijk heel wat voordelen voor de gezondheid hebben. Tot op heden is daar echter geen wetenschappelijk bewijs voor.

Het bestaat eigenlijk al sinds 2011, maar pas in 2017 begon ‘No Nut November’ aan populariteit te winnen. Honderdduizenden heren wereldwijd steken tegenwoordig de hand een maand lang niet in hun broek.

Wij vroegen aan seksuologe Sara Taels of het een goed idee is om mee te doen. Zij legt ons uit dat het in sommige gevallen misschien wel goed is, om eens wat gewoontes te veranderen – om een maandje eens geen slinger aan de eenogige slang te geven.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More