Sammy Mahdi keurt de provocerende acties van Van Ranst af en niet af

De provocaties van Van Ranst zijn maar een beetje ‘niet slim’.

Er is een polemiek losgebarsten rond de provocerende acties van Marc Van Ranst. Zou de viroloog beter even zijn mond houden, of niet? Aan de hand van het antwoord daarop, kan je afleiden op welke partij je straks gaat stemmen. De zaak Van Ranst is al geen kwestie meer van virologie, of pandemie, maar zuiver en alleen van politiek. Voor Van Ranst draait het rond goed of fout, oftewel: rechts of links.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie (CD&V) Sammy Mahdi is niet meteen fan van de stijl van Van Ranst. Volgens Mahdi is er nog nooit een probleem opgelost dankzij provocaties. “Terwijl een man met wapens rondloopt, is groepjes uitdagen op Telegram inderdaad “niet slim”. Kunnen we allemaal even uit de zandbak?” schrijft hij op Twitter. “ Minstens totdat de heer Conings gevonden is? De samenleving is u dankbaar. #zucht”

Een verrassende reactie van Mahdi, ware het niet dat hij niet lang daarna die woorden alweer min of meer intrekt en een deemoedige knieval maakt richting viroloog. Hij excuseert zich aan Van Ranst omdat hij hem niet heeft getagd en tapt vervolgens uit een heel ander vaatje. “Het is vanaf nu “Ik steun Jürgen – OCAD type 3 extremist die gevechtstraining gaf aan neonazistische groep – Conings” , schrijft hij. “Geen vergoelijking mogelijk. Alle steun aan defensie en politie in zoektocht naar deze gevaarlijke man.”

Ziezo, nu is hij voor iedereen ‘goed’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More