“Saddam Hoessein liet de autoverzameling van zijn zoon in brand steken”

Er zouden een aantal zeldzame pareltjes in vlammen opgegaan zijn.

Op 13 december 2003 werd de voormalige dictator in een grot gevonden en gearresteerd. Op 30 december 2006 werd hij geëxecuteerd. De tijd daartussen bracht hij voornamelijk door in de cel. Daar had hij zijn twaalf vaste, Amerikaanse bewakers, die zichzelf The Super Twelve noemden.

Die twaalf moesten ervoor zorgen dat Saddam Hoessein zijn tijd relatief comfortabel doorbracht. Ze bezorgden hem ondermeer zijn favoriete maaltijden, de sigaren die hij het lekkerst vond en hij kreeg zelfs een Irakese vlag om boven zijn bureau te hangen. Het mag dan ook niet verbazen dat de veiligheidsmannen een vriendschappelijke band opbouwden met Saddam.

Saddam vertelde hen soms sappige verhalen, zo verklapt een van hen nu in de New York Post. Zo zou Uday, Saddams zoon met een stevige hoek af, zich ooit serieus misdragen hebben op een feestje. Hij haalde er plots een mitrailleur boven en begon in het wilde weg te schieten. Voor de lol, maar per ongeluk vielen er wel enkele doden en gewonden.

Saddam zocht en vond snel een gepaste straf voor zijn zoon. Hij vroeg zijn bediendes om Uday’s ganse autocollectie in de fik te steken. Meer dan honderd auto’s gingen in vlammen op. Lamborghini’s, Ferrari’s, Rolls Royce’s, Chevrolets, Panthers, Porsche’s, BMW’s en Mercedessen, totaal vernield. Er zouden heel zeldzame klassiekers tussen gezeten hebben. Maar welke exact, dat wist de voormalige bewaker niet te melden aan de krant.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More