Rustdag, testdag in de Tour

Haalt de Tour Parijs?

 

Terwijl de coronacijfers overal weer stijgen in la douce France, trekt de Tourkaravaan er doorheen. De Tourdirectie doet er alles aan om het veilig te houden en legt strenge – vaak vervelende – regels op. Toch kunnen ze niet verhinderen dat er langs de weg al te enthousiaste toeschouwers zonder mondmasker hun idolen toeschreeuwen. Op de col van de Peyresourde zag iedereen dat het niet goed was: teveel volk en te dicht bij de renners.

“Je kan niet kwaad zijn op een ezel omdat het een ezel is”, zei Oliver Naesen daarover in Het Laatste Nieuws. “Maar, ik kan me niet voorstellen dat, als je besmet bent, je in de zwaarste sportwedstrijd ter wereld helemaal niets voelt.” Vrij vertaald : niemand maakt zich zorgen, maar ook niemand die er gerust in is.

Maandag is het rustdag in de Tour en tegelijk testdag. Het Tourpeloton ondergaat zondag en maandag een derde PCR-test. Normaal was die enkel voorzien op de rustdag, maar aangezien er zo’n 650 mensen getest moeten worden, werd zondag al gestart met de testcampagne. Toch zullen de resultaten pas op dinsdagochtend gecommuniceerd worden. Dat komt omdat men ‘valse positieven’ wil uitsluiten. Het resultaat van een test is bekend binnen de twee uur. Stel dat er positief wordt getest op COVID-19, dan kan er een tweede test plaatsvinden zodat de renner in kwestie alsnog zou kunnen starten op dinsdag in de tiende etappe.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More