Russische politie verhindert videoclip van Pussy Riot (video)

Homoseksualiteit promoten is niks voor Poetin.

Pussy-riot noemt zichzelf een een politieke punkrockband. Punk zijn ze niet echt, maar politiek zijn ze meer dan een pain in the ass (letterlijk). Pussy-riot houdt van provoceren. Ze kleden zich in kleurreuke jurken en panty’s en trotseren, gehuld in kleurrijke bivakmutsen, Russische temperaturen.

Zondag heeft de politie van Sint-Petersburg de opnames voor een nieuwe videoclip van de ‘pussy’s’ verhinderd. Op twitter zegt een van de bandleden, Nadejda Tolokonnikova, dat de overheid hen beschuldigt van het illegaal promoten van Homseksualiteit. Dat is volgens de Russische wet verboden, al kan je er moeilijk naast kijken dat de groep een spreekwoordelijke middelvinger opsteekt naar Poetin en naar de politie.

Tolokonnikova riep ooit de heilige maagd Maria op om Poetin in de ban van de kerk te doen. Daar mocht ze toen over gaan nadenken in een Russische cel. Zondag was de band bezig met een video voor hun nieuwste scoutsnummer met de naam “woede”.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More