Russen kunnen een auto winnen als ze gaan stemmen

Rusland mag kiezen of Poetin nog 16 jaar aan de macht zal blijven.

De Russen mogen vandaag hun mening geven over een grondwetswijziging waardoor Vladimir Poetin (67) nog 16 jaar aan de macht kan blijven. De aanpassing van de grondwet geeft de president meteen ook meer macht en er zullen in de nieuwe wet ook conservatieve principes worden opgenomen over onder andere het geloof en de definitie van het huwelijk als een unie van man en vrouw ( en alleen tussen een man en een vrouw).

Poetin doet er alles aan om de democratie naar zijn hand te zetten. Hij opende de stembureaus al enkele dagen geleden, zodat er geen grote wachtrijen zouden zijn. Vandaag is het de laatste dag en daar heeft Vladimir dan maar meteen een feestdag van gemaakt. Enkele grote bedrijven werden door het Kremlin aangzet om de personeelsleden goed in te lichten over de hervorming en de stemprocedure, én ze aan te zetten om te gaan stemmen. En tot slot is er de tombola. Wie gaat stemmen kan een auto of een appartement winnen.

Benieuwd of Poetin gaat winnen?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More