Rusland zwiert de nieuwe messias in de cel

De dag des oordeels zal voor een andere keer zijn.

Russische veiligheidsdiensten hebben een prominente mystieke leider gearresteerd. Het gaat om Sergej Torop die zichzelf Vissarion njoemde, een man die dacht dat jij de nieuwe Jezus Christus was. Of beter, dat dachten de anderen. Hij had zo’n 5.000 volgers wereldwijd. Ergens op een afgelegen plaats in Siberië bereidde de Russische messias met zijn volgelingen de dag des oordeels voor.

Maar dinsdag grepen de Russische autoriteiten in. De veiligheidsdiensten bestormden ’s ochtends de afgelegen nederzetting van zijn Kerk van het Laatste Testament. De 59-jarige sekteleider, met lang grijs haar en een baard, werd samen met twee naaste medewerkers afgevoerd in een helikopter.Ze riskeren 12 jaar cel.

Vissarion schreef Het Laatste Testament, een vervolg op het Nieuwe Testament. Zijn volgers geloven in aliens, vinden dat zelfmoord ok is en vooral: ze geloven dat het einde van de wereld nabij is. De leer combineert elementen uit het orthodoxe christendom met boeddhisme, ecologische richtlijnen en andere regels. De Kerk van het Laatste Testament leefde in een afgelegen stuk land in Siberië. Tabak, alcohol en vlees waren verboden

Volgens de autoriteiten gebruikt Torop psychologisch geweld tegen zijn volgelingen en troggelt hij hun geld af. De opgepakte mannen riskeren twaalf jaar cel.

Torop zou naar verluidt echter niet over water kunnen lopen.

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More