Rusland laat tanden zien nu Biden president is

De twee Russische bommenwerpers die vlak bij Nederland werden ‘onderschept’ (lees: onze toestellen vliegen naast deze van de Russen) door Belgische F-16’s, waren niet de enige. NAVO-vliegtuigen kwamen volgens de BBC maar liefst tien keer in actie, telkens in het kader van Russische vliegtuigen.

De NAVO spreekt van “een ongewone piek in vluchten boven het noorden van de Atlantische Oceaan, de Noordzee, de Zwarte Zee en de Oostzee”.

Volgens de BBC, ANP en DPG Media kwamen de Turkse (ook deel van de NAVO!) , Roemeense en Bulgaarse luchtmacht in actie tegen een drietal Russische vliegtuigen. Boven de Oostzee onderschepte een Italiaans vliegtuig een Russisch patrouilletoestel met een escorte van gevechtsvliegtuigen.

Dat is allicht geen toeval. Een bron binnen veiligheidsdiensten: “Het valt op dat dit gebeurt nu Biden president is. Putin laat hiermee zijn tanden zien. Wie denkt dat Biden een duif (vredelievend) is, vergist zich. Biden heeft zich al decennialang als havik (oorlogszuchtig) opgesteld.”

Binnenkort is er een top van de NAVO in Brussel. Biden zal er ook zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More