Rusland en China willen samen naar de maan

Amerika buitenspel gezet voor eerste maanbasis.

Terwijl de Marsverkenner van de NASA, Perseverance, op Mars landt, sluiten Rusland en China een historische deal voor het bouwen van een basis op de maan. De twee landen gaan samenwerken om een permanente aanwezigheid op de maan te installeren. De permanentie zal evenwel niet altijd door mensen worden waargenomen, maar door robots. Zij bereiden een menselijk verblijf wel voor. Een kleine sterrenoorlog, want de Verenigde Staten worden niet betrokken in het project.

De communistische supermachten willen niet alleen voor de wetenschap naar de maan, maar ook voor de mogelijke ontginning van wat de maan aan grondstoffen te bieden heeft. Een en ander wordt gepland voor begin 2030. Tegen die tijd zou een lange termijn aanwezigheid van robots, korte missies met mensen mogelijk moeten maken. Rond 2036-2045 zou een langdurig verblijf van mensen op de maan tot de mogelijkheden behoren. De laatste keer dat de mens een voet op de maan zette, dateert alweer van december 1972.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More