Ruimteschip zoekt passagiers (video)

SpaceX heeft nog 4 zitjes vrij.

Het bedrijf van Elon Musk, SpaceX, gaat binnen enkele maanden de Crew Dragon naar het Internationaal Ruimtestation ISS lanceren. Crew Dragon is de bemande versie van een Falcon-9, die nu al voor NASA onbemande cargo van en naar het ISS vervoert. Musk heeft een overeenkomst gesloten met Space Adventures voor de explotatie van het ruimtetoerisme.

Crew Dragon zal plaats bieden aan 8 mensen, waarvan 4 zitjes voor privépersonen dienen. Inschrijven kan vanaf nu. De precieze datum van de lancering is nog niet bekend, de prijs ook niet.

Concurrenten Virgin Galactic en Blue Origin bieden ook ruimtereizen aan en vragen 250.000 voor slechts enkele minuten op de grens van de ruimte op 80 à 100 kilometer hoogte. SpaceX gaat veel verder. Het ISS-ruimtestation draait haar rondjes op ongeveer 400 kilometer boven de aarde. Het ticketje zal dus een stuk duurder zijn. Space Adventures biedt wel geen verblijf aan in het ISS. Een gewone allez-retour dus.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More