Ruim 3,6 miljoen euro van Nationale Loterij naar Unia

Het koninklijk besluit (KB) tot bepaling van het definitieve verdelingsplan van de subsidies van de Nationale Loterij voor het dienstjaar 2020 werd vandaag in het Staatsblad gepubliceerd.

Minister Verlinden en staatssecretaris Mahdi (bevoegd voor de Loterij) ondertekenden het besluit om 200 miljoen euro van de Nationale Loterij te verdelen over de gelukkigen, onder andere Unia en het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Unia, officieel het Interfederaal Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding, kreeg een bijzonder bijdrage van 3.614.909 euro.

Ook de Stichting Koningin Paola en de Koning Boudewijnstichting vielen zoals elk jaar in de prijzen. De volledige lijst staat in het Staatsblad. De Loterij verdeelt ongeveer de helft van de inkomsten onder de echte winnaars van de gokproducten. De andere helft gaat grosso modo naar werking, de overheid en subsidies.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More