Ruim 1.000 consultaties bij centraal aanspreekpunt deradicalisering

Het centraal aanspreekpunt deradicalisering binnen de onderwijsadministratie werd opgericht door toenmalig minister van Onderwijs Crevits in 2015 en werd sindsdien 1.140 keer geconsulteerd. Dat blijkt uit het antwoord van huidig bevoegd minister Weyts.

Volgens Crevits past het aanspreekpunt in de “belangrijke preventieve taak” die het onderwijs heeft in het hele debat rond radicalisering.

Huidig minister Weyts: “Het gaat onder andere om vragen van onderwijsactoren, die in hoofdzaak diversiteitsvraagstukken betreffen waar men als school niet meteen een antwoord op weet. Daarnaast zijn er ook vragen van lokale besturen of politiediensten die willen weten waaruit het aanbod binnen onderwijs bestaat en welke onderwijsregelgeving van kracht is.”

Het netwerk islamexperten werd volgens Weyts eind 2015 opgestart en kreeg sindsdien 970 aanvragen waarvan er 427 reeds tot een interventie hebben geleid en er nog 49 interventies op de planning staan. Ook werd er in Heusden-Zolder, Mechelen en Tienen een langer traject gelopen samen met de lokale onderwijsactoren, lokale partners en het lokale bestuur.

Minister Weyts antwoordde dit op een schriftelijke vraag in het parlement.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More