RTBF-presentator: “De Vlamingen hebben ons terug in de stront geduwd.”

De herdenking van D-day is weer achter rug.

Maar in de politieke loopgraven tussen Vlaanderen en Wallonië heerst er nog steeds een kleine oorlog. Zo heeft Jérôme de Warzée – Waalse humorist en radiopresentator Radio VivaCité van de Franstalige staatsomroep – onlangs een opmerkelijk uitspraak gemaakt:

We zijn de vijfde juni. Het is 75 jaar en 364 dagen geleden dat de Amerikanen ons uit de stront gehaald hebben. Tien dagen geleden hebben de Vlamingen ons er opnieuw in geduwd.”.  Het is niet de eerste keer dat de berichtgeving door de RTBF over rechtste partijen aan enige vorm van subtiliteit ontbreekt.  Zo schreef RTBF-journalist Christian Dauriac in 2011 het volgende over de dood van Vlaams Belang-politica Marie-Rose Morel: 

Haar kanker heeft wellicht gediend om haar extreemrechtse ideeën te versterken… 2.500 mensen bijeen om een extreemrechtse ster te herdenken. In Wallonië zou dat ondenkbaar zijn… Sinds haar ziekte uitbrak, werkte ze bewust aan haar imago van moedige vrouw door in de media haar pijnlijke strijd tegen kanker breed uit te smeren… Al heeft die kanker waarschijnlijk gediend om haar extreemrechtse ideeën in de media te versterken”

Een straffe uitspraak waar de RTBF nooit excuses voor heeft aangeboden. Dat lijkt ook niet het geval te worden voor de woorden van Warzée.

Theo Francken kon alvast niet lachen met de belediging. “Volgens dit vooringenomen linkse medium, hebben wij Vlamingen de Walen op 26 mei ‘in de stront’ geduwd. Kies uw eigen weg dan en laat ons scheiden. Dan zijn jullie van ons af. Waar wachten jullie op? Schrik dat de alimentatie niet hoog genoeg zal zijn?” , schreef hij op zijn Twitter-account.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More