Rode Duivels: de vijf belangrijkste lessen uit de groepsfase

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

De groepsfase is voorbij voor de Rode Duivels. Drie overwinningen, 7 gemaakte doelpunten, en één goal tegen: dat is een mooi verdict. Met zo’n cijfers kunnen we zeker tevreden zijn.
En toch was het zeker geen champagnevoetbal. Er werden, zelfs tegen deze zwakke tegenstanders, heel wat zwakke punten blootgelegd. Tijd dus, voor een tussentijdse balans.

‘Makkelijk’, ‘verontrustend’ en ‘op spaarmodus’. Zo kan je de drie groepswedstrijden van de Belgen respectievelijk omschrijven. 

De Russen waren ontstellend zwak, en bleken een hapklare brok. Naar de goelag met die mannen, hoog tijd voor een nieuw generatie.
De Denen waren herboren na hun trauma van de eerste wedstrijd, en overrompelden ons in de eerste helft. We hopen dat ze hun hoogvorm kunnen doortrekken tegen Wales in de achtste finales.
En de Finnen, euh… Die waren er ook bij.

Het waren al bij al best entertainende wedstrijden, met als uitschieter de comeback tegen Denemarken. Het was nog geen België – Japan, maar een achterstand ombuigen is toch altijd iets speciaals in voetbal.

De Denen deden in die wedstrijd wat Rusland en Finland niet konden: ze brachten ons in de problemen.
En oké, tegen Denemarken kunnen de Rode Duivels dat nog wel ombuigen door hun individuele klasse, maar als ze zo’n wedstrijd tegen Portugal of Italië spelen, dan kunnen ze vroegtijdig aan hun zomervakantie beginnen.

Het is natuurlijk een beetje flauw om te zagen over de negatieve puntjes als je net negen op negen hebt gepakt. Maar aan de andere kant is dat ook net wat voetbal leuk maakt.
Daarom hieronder de vijf belangrijkste lessen die wij trokken uit de groepsfase. En geen zorgen, die zijn niet allemaal negatief. Dat kan ook niet als je een spits heb lopen met de naam…

1. Romelu Lukaku – de tank die finesse kweekte

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More