Ritje op langste waterglijbaan duurt bijna 5 minuten (video)

Wordt het een zomer met open of gesloten openluchtzwembaden?

Dat is één van de vele vele vragen waar iedereen wreed mee worstelt. We willen eindelijk bevrijd geraken en terug wilde ervaringen opdoen. Dankzij de vaccinatiecampagne die nog trager verloopt dan een slak op slaappillen, is er weer een klein beetje licht aan het eind van de tunnel.

Het einde van volgende tunnel bereik je dan weer wat sneller, maar niettemin doe je er toch een slordige vier en een halve minuut over. Het Maleisische Escape-waterpark beschikt namelijk over een waterglijbaan van maar liefst 1140 meter. Hiermee zijn ze ook officieel ’s werelds langste waterglijbaan.

 “Het was niet onze bedoeling om het wereldrecord te breken. Ik vond het gewoon jammer dat een ritje op de glijbaan altijd zo snel gedaan is en daarom wilde ik een glijbaan bouwen die op zijn minst lang genoeg is om enkele minuten te kunnen glijden.”, laat CEO Sim Choo Kheng noteren.

De lamzakken onder ons kunnen we al geruststellen. Geen ellelange trappen om tot boven te geraken, maar wel een comfortabele kabellift. Hoeveel tropisch woud er precies is moeten wijken voor deze installatie? Niet veel, daar de glijbaan met de hand gebouwd werd, zodat er geen bomen moesten sneuvelen om ruimte te scheppen voor machines.

Het Maleisische eiland Penang staat daarnaast ook vooral bekend om de cultuur en de keuken, dankzij de heerlijke Maleisische, Chinese en Indiase gerechten die je er kunt eten. Avontuurlijke waterratten met smaak weten dus al wat boeken na de lockdown.

En nu… glijden maar!

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More