Restauranthouder brengt ‘Van Ranzige Marc-burger’ op de markt (foto’s)

Hij ziet er goor uit, maar is volgens de man uit West-Vlaanderen best lekker.

Marc ‘Lockdown’ Van Ranst is nogal een kerel. Hij kan een land door middel van één tweet op slot gooien. Afgelopen jaar ontpopte de baas van België zich ook tot een heus media-idool. Kind aan huis bij zowat alle tv-zenders – tot zelfs in het buitenland – en een rasechte creatieve duizendpoot. Een rapliedje maken? MC Marc was paraat. Bordjes gaan draaien in het Rad van Fortuin? Move over Aurore want nonkel Marc is in tha house.

Jawel, terwijl we allemaal het beste probeerden te maken van onze eigen living, was de opperviroloog overal behalve in zijn kot. Kwatongen beweren zelfs dat men de flitspalen tijdelijk heeft uitgeschakeld want telkens er een foto werd genomen, stond de redder van België voor de lens.

Marc was onmipresent in het leven van iedereen, of je daar nu zin in had of niet. Voor hen die maar niet genoeg kunnen krijgen van de doemprediker is er nu goed nieuws. In het West-Vlaamse Menen bracht Arie Mailliard, uitbater van hamburgerrestaurant Burgemeester, een heuse Van Ranst Hamburger op de markt. Of toch een Van Ranzige Marc burger, want blij is Arie niet echt. “Dagelijks is het voor ons knokken om het hoofd boven water te houden. Kom je dan ‘s avonds thuis en kun je niet naast Marc Van Ranst kijken. Hij is gewoonweg overal en hij slaagt er niet in om ook maar één iets positiefs te zeggen. Wanneer de overheid de beperkingen oplegt is de inkt van die maatregelen nog niet droog of Marc klaagt al dat het niet streng genoeg is. Eenvoudig spreken voor iemand die maandelijks netjes euro’s op zijn rekening gestort krijgt!”

De restaurateur deed wat hij het best van al kan: hamburgers maken. “Ik wilde een burger op de markt brengen die perfect past bij het personage van Marc Van Ranst. Ik liet speciaal groene broodjes maken, vuil groen zoals de kleur van zijn trui. Op het vlees komt natuurlijk een flinke brok schimmelkaas en als sausje krijgen mensen mijn eigen uiensaus. Van uien moet je wenen, van de klaagzang van Marc ook dus het kan niet beter passen. Het geheel wordt afgewerkt met zwart maanzaad, even zwart als zijn dagelijkse negatieve praat op tv.”

Het is en blijft een vreemd zicht, de Van Ranzige Marc burger maar Arie sust. “De hamburger ziet er even appetijtelijk uit als de viroloog zelf met één groot verschil. In tegenstelling tot zure Marc is mijn hamburger wel degelijk lekker. Ik ben en blijf gepassioneerd door mijn ‘stiel’, ongeacht hoe moeilijk de maatregelen het ons maken.”

(La vie en C.)

 

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More