Restaurant La Ciboulette verbiedt Van Ranst & Co voortaan de toegang

“Ik was toch niet tevreden.”

Het is opvallend hoe weinig revolte er is na een jaar van harde maatregelen (die achteraf vaak niet eens gerechtvaardigd bleken te zijn). Het sociaal-economische slagveld is op dit moment onmogelijk in kaart te brengen, maar je hoeft geen Vlerick-opleiding te hebben genoten om te kunnen inschatten dat velen het niet zullen halen. De horeca dreigt een verlaten landschap te worden met hier en daar enkele eenzame overlevers.

“Er werd altijd gezegd dat de horeca dé motor was van de besmettin­gen. Is het zoveel veiliger op een overvolle trein? Ik dacht het niet, maar dat mag dan weer wel”, zegt Xavier Ocet van restaurant La Ciboulette in ‘Het laatste Nieuws’ . De man protesteert op een ludieke manier door Marc Van Ranst, Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke te verbieden om ooit nog in zijn zaak te komen eten. Ocet heeft een duidelijke boodschap aan zijn gesloten zaak gehangen, inclusief foto’s. Voor Marc Van Ranst wikt hij zijn woorden niet langer en noemt hem ‘mediageil’.

Dan mag je uiteraard meteen een reactie verwachten van de grote viroloog. “Ik denk niet dat ik veel zin heb om ooit nog eens te gaan eten in restaurant “La Ciboulette” in Knokke-Heist wegens blijkbaar niet te vreden”, schrijft Van Ranst op Twitter. “Gelukkig zijn er talrijke andere meer smaakvolle restaurants aan onze kust!”

En daarmee sluit de wetenschapper elke discussie. Negen maanden is de horeca ondertussen gesloten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More