Rellen in Anderlecht na vrijspraak agenten

Kroniek van de aangekondigde rebellie.

Het was te verwachten dat het rel zou zijn na de vrijspraak van de agenten die betrokken waren bij de dood van Adil. De politie was dan ook massaal aanwezig in de straten van Anderlecht. Jongeren gooiden met molotovcocktails en stenen in de richting van het gemeentehuis en speelden kat en muis met de politie in de omliggende straten. De brandweer moest door de politie beschermd worden bij het blussen van twee auto’s en een scooter. Op sociale media was opgeroepen om zich te wreken tegen de uitspraak van de onderzoeksrechter. Ook vandaag worden er rellen verwacht. Blijkbaar is er een bevolkingsgroep in dit land die vindt dat de rechtspraak op straat dient te gebeuren.

In april vorig jaar reed de 19-jarige Adil zich dood tegen een politiewagen. Een Brussels onderzoeksrechter oordeelde gisteren dat er geen ernstige aanwijzingen zijn voor een strafrechtelijke inbreuk. De politiewagen waar Adil tegenaan  knalde, reed tussen de 17 en 25 kilometer per uur. De agenten in de auto waren op zoek naar de gevluchte Adil die tussen de 57 en de 70 kilometer per uur reed.

In Brussel begint de avondklok om 22 uur. Om half tien waren de straten leeg en arresteerde de politie 18 mensen. Op sociale media circuleert intussen een oproep om vrijdag om 14 uur weer samen te komen voor het gemeentehuis.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More