Reisje maken is tegenwoordig crimineler dan iemand op zijn muil meppen

De wereld draait door. En sommige ministers waar vòòr oktober 2020 nog niemand van had gehoord en instanties ook.

Is het je ook al opgevallen? Men gaat alsmaar driester tewerk om overtreders van coronamaatregelen te pakken en te straffen. Het begon met geldboetes bij wie zich in het openbaar ‘misdroeg’, door bijvoorbeeld op een bank in het park te gaan zitten. Dan werd er aangebeld – en desnoods de deur ingebeukt – op adressen waar vermoedelijk teveel volk binnenzat, en vervolgens boetes uitgedeeld.

Tegenwoordig vliegen hardleerse overtreders, zoals veertienjarigen die samen zitten te keuvelen, in ‘t gevang. Twee meisjes van zestien, een tweeling, mogen voor de jeugdrechter gaan uitleggen waarom ze met drie andere tieners even bleven nakeuvelen in Brugge. We houden ons hart al vast voor wat de volgende stap in ‘kordaat optreden’ zal zijn. Meteen met scherp schieten? Befehl ist Befehl!

Dries Van Langenhove was aanwezig op een betoging in Parijs, om er mee gaan te betogen tegen het verbieden van de nationalistische beweging Génération Identitaire. Volgens Dries Van Langenhove zelf een essentiële reis: hij is van mening dat, gezien zijn functie, het wel degelijk om iets essentieel ging: namelijk het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting. Hij werd daarbij gesteund door Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Annelies Verlinden, minister van essentiële Binnenlandse Zaken, besliste echter dat Dries’ trip niét essentieel was, omdat die niet essentieel was en daarmee basta. Stel je voor: dat je als parlementslid gaat deelnemen aan een politieke betoging van een organisatie die nota bene verbonden is met de jouwe: kom dàt tegen zeg…

Toch volgt het parket de kronkel van Annelies Verlinden. Ze lieten namelijk weten dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de niet-essentiële reis van Dries Van Langenhove.

Dries ziet er de logica niet van in, zo laat hij op Twitter weten: “Als ik klacht neerleg wegens serieuze doodsbedreigingen of wegens geweldpleging, dan worden die geseponeerd. Maar als ik perfect volgens de regels naar Frankrijk ga, dan schiet het parket wél meteen in actie. Ze zouden zich moeten schamen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More