Regisseuse Charlie’s Angels geeft mannen de schuld voor enorme flop

Elizabeth Banks is een actrice die je wellicht kent uit films als ‘Power Rangers’, ‘Brightburn’ en ‘The 40 Year Old Virgin’. 

Maar af en toe zit ze in de regisseursstoel en dat deed ze ook voor de reboot van Charlie’s Angels. Echter met weinig succes. De film had een budget van 48 miljoen dollar, maar wist in het openingsweekend in de VS amper 8 miljoen dollar bij elkaar te schrapen.

Een schril contract met de versie uit 2000 die opende met 40 miljoen dollar en uiteindelijk een dikke blockbuster werd. Ook krijgt de film zeer gemengde recensies en wordt vooral de aanpak van geforceerd feminisme misprezen. Een probleem waar ook de recent geflopte Terminator: Dark Fate mee had te maken.

Op Internet gaat er dan ook een gezegde rond: “Get woke, go broke”. Ofwel: je kan wel proberen lekker politiek correct en sociaal bezig te zijn, maar als geen kat komt kijken naar je film, zal het niet lang duren voor je rode cijfers gaat produceren.

Banks heeft ondertussen gereageerd in een interview met de Herald Sun. Ze beweert dat het floppen te wijten is aan het Hollywood-stereotype  dat mannen geen actiefilm met vrouwen willen zien. Nadat ze erop werd gewezen dat Wonder Woman en Captain Marvel wel zeer goed scoorden zei ze: “Dat komt omdat stripverfilmingen een mannelijk genre zijn. Dit type films scoort altijd goed ongeacht het geslacht van de hoofdpersonages. Maar Charlie Angel’s is gemaakt door en voor vrouwen. De vrouwelijke essentie zit in het DNA van de film en we blijven ver weg uit de mannelijke zone.”

We zijn in de war. Aan de ene kant laat Banks weten dat de film voornamelijk gericht is aan de dames en aan de andere kant klaagt ze dat mannen niet zijn komen opdagen om de film te zien?

Misschien is het falen aan de reboot aan iets totaal anders te wijten? Niemand zat namelijk echt op een nieuwe Charlie’s Angels reboot te wachten. Ook komen de huidige Angels bijlange niet in de buurt van het charisma dat Drew Barrymore, Cameron Diaz en Lucy Liu destijds uitstraalden.

En het feit dat kerels geen interesse hebben in dames met pit op het scherm, is larie en apekool. T2, Aliens, Halloween, Annihilation, The Hunger Games, Atomic Blonde, Underworld, Kill Bill,… allemaal stuk voor stuk geweldige films met vrouwen in de hoofdrol en die een financieel succes waren.

Miss Banks klinkt als een slechte verliezer en steeds mannen als zondebokken gebruiken, begint op den duur wat te vervelen. Volgende keer beter!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More