Regi Penxten, de nieuwe componist van het vaderland (video)

De Olympische Spelen komen “wat dichterbij”.

Regi Penxten is één van de weinige artiesten die tijdens corona beter scoorde dan ooit te voren. Hij haalde afgelopen jaar met ‘Kom wat dichter’ zijn allergrootste hit ooit binnen. Sterker nog,  het is de grootse Vlaamse hit ooit. Regi behoort nu al tot het collectieve Vlaamse geheugen en zal zonder meer worden opgenomen in de Vlaamse Canon.

Penxten mag nog net niet een nieuwe versie van de Brabançonne componeren, maar met zijn supporterslied ‘Now’s The Time’ voor Olympische Spelen, lijkt hij daar een voorschot op te nemen.

Normaal gezien zouden de spelen vorig jaar al moeten doorgaan, maar corona gooide roet in het eten. Vandaag serveren Regi en Mademoiselle Luna dan toch hun Olympisch nummer ‘Now’s The Time’. Het vertelt het verhaal van een atleet die er van droomt om op de Spelen te staan sinds hij nog maar een klein jongetje was.

“Het is een hele eer dat het BOIC Delphine en mij gevraagd heeft om het campagnelied te maken voor de Belgische delegatie. Nu nog hopen op véél medailles, zodat ons nummer héél vaak door de boxen van het olympisch stadion in Tokio galmt”, aldus Regi in ‘Het laatste Nieuws’. “Ik had gehoopt ginder te kunnen optreden voor de Belgische delegatie, en daarna nog een stevige afterparty te organiseren, maar dat mag dus niet.”

De beelden zijn verbluffend mooi gemonteerd, de muziek is … typisch Regi.

Vanaf 23 juli gaan de Olympische Spelen in Tokio van start.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More